PTE Sınavı Nedir?  

PTE Sınavı Nedir?  

PTE'nin açılımı Pearson Test of English Academic yani Pearson İngilizce Akademik Testi’dir. İlk olarak, Financial Times'ın ana şirketi Pearson Group tarafından 2009 yılında Birleşik Krallık'ta başlatılmıştır. Kısaca PTE nedir derseniz, yurtdışında eğitim almak isteyenler ve göçmenler için bilgisayar tabanlı bir İngilizce dil sınavıdır diyebiliriz.

Yapay zeka teknolojisinin kullanılmasıyla PTE, tam süreçli bir bilgisayar testi, otomatik puanlama incelemesi ve test yöntemlerini benimsemiştir. PTE sınavı dünya çapında birçok ülke ve kurum tarafından kabul edilmiştir ve sınava girenlerin İngilizce dil becerilerinin bir kanıtı olarak kullanılır. Kısa bir süre önce, Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik Bürosu - UKVI, PTE test sonuçlarını resmi olarak kabul etmek için bir bildiri yayınladı.

PTE Test türleri hangileri?

Sınavın amacına bağlı olarak, iki tür PTE testi vardır: PTE Akademik ve PTE Genel. • PTE Genel Test: Bir kişinin iletişim becerilerini ölçmek için kullanılır. Bu test Mayıs, Haziran ve Aralık aylarında, yılda sadece 3 kez alınabilir. Test puanları ömür boyu geçerlidir. • PTE Academic: Bir üniversiteye veya kuruma kabul almak ve İngilizce konuşulan bir ülkede çalışma izni ve vize almak için kullanılır. Sınav tarihleri, yıl boyunca mevcut olduğundan adaylar istediği zaman sınava girilebilir. Bu sınav puanları, 2 yıl geçerlidir. PTE Akademik İngilizce testinde, adayların temel olarak dört dil becerisi değerlendirilir: dinleme, konuşma, okuma ve yazma.

PTE sınavının geçerli olduğu ülkeler hangileri?

PTE Academic, günümüzde İngiltere, Avustralya, ABD ve Kanada olmak üzere dünya çapında binlerce üniversite tarafından tanınmaktadır. Başvurmayı düşündüğünüz üniversitelerle iletişime geçerek PTE Akademik yeterliliğini kabul edip etmediklerini ve hangi notu istediklerini öğrenebilirsiniz. PTE Academic, artık Avustralya hükümeti tarafından vize amaçlı kabul edilmektedir. Yurtdışı eğitim için bir üniversiteye başvurmayı mı düşünüyorsunuz? O halde, dünya çapında en iyi üniversitelerin broşürlerini indirerek, bölüm ayrıntıları ve giriş koşulları hakkında daha çok bilgi alabilirsiniz.

PTE Akademik sınavının içeriği nedir?

IELTS testi gibi, PTE testi de dinleme, konuşma, okuma ve yazma olmak üzere toplam dört dil becerisini test eder. Ancak, PTE sınav programı, IELTS'den farklıdır. PTE testi; kendini tanıtma, konuşma ve yazma, okuma, dinlenmek için ara ve dinleme olmak üzere beş bölümden oluşur;

• Kendini Tanıtma: Sınavdan önce adayların bir dakikalık bir kendilerini tanıtmaları gerekmektedir. Bu kısım toplam puana dahil edilmez, sadece daha sonra ses karşılaştırması için kullanılır.

• Konuşma ve Yazma (77 - 93 dakika): Bu bölüm için test süresi yaklaşık 77- 93 dakikadır. Sözlü sınav yaklaşık 30-35 dakika sürer.İşlenen sorular arasında sesli okuma, çoğul cümleler, görüntüleri açıklama, dersleri tekrar anlatma ve kısa soruları yanıtlama yer alır. Sözlü sınav yazma sınavı olduktan sonra, yazının özetlenmesi ve kısa bir yazının yazılması olmak üzere iki bölüm vardır. Makaleyi özetlemek 10 dakika ve kısa bir kompozisyon yazmak 20 dakika sürer.

• Okuma (32-41 dakika): Okuma testi yaklaşık 32-41 dakika sürer. Dahil edilen soru türleri şunlardır: tek seçmeli, çoktan seçmeli, paragraf sıralama ve boşluk doldurma. • Dinlenmek için on dakika ara: Okuma testi bittikten sonra adaylar dinleme testine başlamadan önce on dakika dinlenmeleri gerekip gerekmediğini seçebilirler.

• Dinleme (45 - 57 dakika): Dinleme testinin ortalama süresi 45-47 dakika arasındadır. Dinleme testinin soruları şunları içerir: özet dinleme içeriği, çoktan seçmeli, boşlukları doldurma, doğru özeti seçme, tek seçim, kapatma, yanlış kelimeleri işaretleme ve dikte.

PTE puanı nedir?

PTE'nin tam puanı 90, akademik test için minimum puan 10 ve maksimum puan 90'dır. IELTS sınavından farklı olarak, PTE bir çapraz puanlama yöntemi kullanır. IELTS sınavında dinleme, konuşma, okuma ve yazma olmak üzere dört madde birbirinden bağımsız olarak puanlanır ve birbirini etkilemez.

Bununla birlikte, PTE testinin her bir maddesi sadece bir dil becerisini incelemekle kalmaz, örneğin dinleme testi sözlü İngilizce sınavını içerecek ve sözlü kısım da dinleme sınavını içerecektir. Tüm PTE'lerdeki her soru, aynı anda farklı projeleri etkileyebilir. PTE'nin nihai puanı, dil bilgisi, sözlü akıcılık, telaffuz, heceleme, kelime bilgisi ve metin yazma dahil olmak üzere testteki dil becerilerinin kullanımından elde edilir.

Pearson İngilizce Dil Testi'ne nasıl kayıt olunur?

Pearson sınavına kayıt, online olarak yapılır veya ülkenizdeki bir Pearson temsilcisi ile iletişime geçerek online olarak kayıt olmanıza yardım etmesini isteyebilirsiniz. Yurtdışına başvurabilmeniz için yazılı adınızın nüfus cüzdanınız veya pasaportunuzla aynı olduğundan emin olmanız gerekir. İki isim farklı ise sınava giremezsiniz Geçerli bir pasaportunuzun olması gerekir.